Pressmeddelande 2010-08-04

Nu är Nobellotteriet igång. Lotteriet ger alla som studerar vid ett svenskt lärosäte och är medlemmar i en studentkår chansen att delta i utlottningen arv biljetter till Nobelfesten.

Nobellotteriet innebär en unik möjlighet för studenter att gå på Nobelfesten, det är en chans man inte vill missa, säger övermarskalkarna Frida Morberg och Emelie Martinell.

Varje år deltar tusentals studenter i utlottningen av rätten att köpa biljetter till Nobelfesten – den största högtiden för Stockholms studenter – men det finns endast ett begränsat antal i potten. Förutom de lyckliga vinnarna deltar ca 100 hårt arbetande marskalkar och fanbärare som representerar sina studentkårer.

Nobellotteriet anordnas av Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) i samarbete med Nobelstiftelsen och lotterna kostar 50 kr styck. Det man kan vinna är rätten att köpa biljetter, som gäller för Nobelfesten i Stadshuset samt till efterfesten, Nobel NightCap som i år arrangeras av Handelshögskolans studentkår. Nobel NightCap är ingen vickning i vanlig ordning, utan en unik och mycket påkostad tillställning. Lotteriet pågår fram till 2010-10-24 och de lyckliga vinnarna meddelas via e-mail.

Frågor besvaras av

Frida Morberg, övermarskalk
Emelie Martinell, övermarskalk
e-post: oma@ssco.se