Fyra glada SSCO:are efter en heldag med möten. Fr. v: avgående ordförande Andreas Moilanen, generalsekreterare Tulsa Tollemark O’Shea, tillträdande ordförande Oskar Wiik och tillträdande vice ordförande Hugo Thorén.

Tiden går fort när man har roligt och förra veckan var det återigen dags för nya och gamla presidiet plus generalsekreteraren att åka ner till Gotland för Almedalsveckan.

I år var det något lägre tempo då det inte var valår, vilket även innebar att det var lite färre politiker på plats. SSCO hade därför bokat in ett antal möten med företag som äger, bygger och förvaltar studentbostäder i Stockholm samt några andra byggbranschorganisationer – men passade även på att träffa KD:s ”nya” bostadspolitiska talesperson Larry Söder.

Det något lugnare tempot till trots var det en fullspäckad vecka med många intressanta kunskapsutbyten. Vi samlade på oss information om hur andra studentbostadsföretag (än bara SSSB som är vår vanliga referensgrupp) tänker och hur de ser på framtiden, lobbade bostadspolitiska förslag som skulle underlätta för studenter till KD, gick på flera intressanta seminarier och arrangerade även ett generationsmingel på temat studentbostäder tillsammans med SSSB samt bjöd in andra kåraktiva på ett spontanmingel i slutet av veckan.

Tyvärr var vädret inte på vår sida för vårt mingel med SSSB, men som tur var fick vi plats inomhus istället. En blanding av ca 25 personer i olika åldrar och från olika delar av studentbostadssfären kom och utbytte erfarenheter och diskuterade framtiden. Hur tror vi egentligen att den framtida studentbostaden kommer se ut? Vilken typ av digitalisering kan vi förvänta oss i studentbostadsbranschen? Hur bör man arbeta med social hållbarhet? Vilka politiska åtgärder krävs för att lösa studentbostadsbristen (och bostadsmarknadens problem i allmänhet)?

Vi fick ett antal intressanta förslag och hoppas på att få en spännande sammanställning av SSSB någon gång efter sommaren.

Tillbaka i Stockholm igen har det nya presidiet börjat sätta sig in i organisationen och kansliet börjar förbereda sig för sin semester.

Trevlig sommar!