Även Stockholm Pride blir helt annorlunda i Ă„r men gĂ„r i det numera familjĂ€rt digitala tema som Ă€r 2020. För Ă„ret har vi sammanstĂ€llt vad vi tror kan finnas ett intresse av bland vĂ„ra studenter och följare; lite utbildningsfrĂ„gor, lite forskning och annat smĂ„tt och gott. Students of Stockholm: UNITE i Ă„rets digitala Stockholm Pride! Klicka pĂ„ respektive programrubrik för att komma till deras sida pĂ„ Stockholm Prides hemsida (öppnas i nya flikar).

Webbinarium: Ingen ska vara rÀdd att hÄlla sin partners hand

Pride City, fre 31 jul 12:00
Arrangör: EU-kommissionen i Sverige

Hur har situationen för HBTQI+ förĂ€ndrats i Europa idag jĂ€mfört med 2015? Vad sker redan pĂ„ EU-nivĂ„ & vad kan göras mer? Om detta diskuterar vi i panelsamtalet “Ingen ska vara rĂ€dd att hĂ„lla sin partners hand” som modereras av Mark Levengood.

Deltar gör bl.a Deidre Palacios, ordf. RFSL, Ulrika Westerlund, sexualpolitiskt sakkunnig RFSU & EESK ledamot, Lina Axelsson Kihlblom, författare & ordf. Mind, Annika WÀppling Korzinek, bitr. chef för EU-kommissionen i Sverige och Europaparlamentarikerna Abir Al-Sahlani (C) och Evin Incir (S).

FĂ„ syn pĂ„ normerna — att skapa utmanande undervisning

Pride City, fre 31 jul 13:30–14:00
Arrangör: LÀrarnas Riksförbund

LÀrarnas Riksförbund arrangerar ett seminarium om hur normkritiken prÀglar lÀrares yrkesvardag och hur man kan hantera situationer som kan upplevas som svÄra. Du fÄr ocksÄ tips pÄ hur man kan ta de första stegen för att göra klassrummet till en mer normkritisk miljö.

LÀrande och identitetsutveckling gÄr hand i hand. För att eleverna ska utveckla sin egen identitet och förstÄelse för omvÀrlden behöver lÀrare ge stöd för att tÀnka kring svÄra frÄgor.

Skolans uppdrag Àr att förena kunskaps­uppdraget med jÀmstÀlld­hets­arbetet dÀr elever ska diskutera, tÀnka och kritiskt granska olika budskap. Som lÀrare Àr det viktigt att man fÄr syn pÄ vilka mönster som rÄder och behöver utmanas samt vilka som skapar begrÀnsningar i lÀrandet.

LÀrarnas Riksförbunds Àmnesspanare Annika Sjödahl, Mia Smith och Robin Smith samtalar kring hur normkritiken prÀglar deras yrkesvardag och diskuterar hur man kan hantera situationer som kan upplevas som svÄra. De ger ocksÄ tips om hur man kan ta de första stegen för att göra klassrummet till en mer normkritisk miljö, Àven för den lÀrare som tycker att detta Àr svÄrt eller som vill pÄbörja det förebyggande vÀrdegrundsarbetet. I samband med seminariet har du ocksÄ möjlighet att stÀlla frÄgor till Annika, Mia och Robin.

Seminariet livesÀnds pÄ LÀrarnas Riks­förbunds instagramkonto. Följ @lararnas pÄ Instagram!

LGBTQIA+ activism in the world: Successes and continued challenges

Pride House Stream, fre 31 jul 16:00–16:45
Arrangör: VÀnsterpartiet i Storstockholm

VÀlkommen pÄ ett spÀnnande panelsamtal med inbjudna gÀster som vittnar om HBTQ-kampen runt om i vÀrlden. Vi kommer att fÄ höra om hur HBTQ-personer har det i olika lÀnder och vilka strategier man anvÀnder för att pÄverka situationen.

Deltagare: Karthik Bittu, Indien, Faris Cuchi Gezahegn, Etiopien, Jae Yates, USA, Monica Cross, USA. Moderator: Per Markus Risman

Why are LGBTQ people at inceased risk of mental health problems?

Pride House Stream, fre 31 jul 15:00–15:45
Arrangör: Karolinska Institutet

Richard BrÀnström & Arjan Van Der Star, researchers in psychology and health at Karolinska Institutet

Pridefestivaler och förskolor med genuspedagogik – nej tack? Hotet mot hbtq- och srhr-frĂ„gor i Sveriges kommuner och regioner

Pride House Stream, sön 2 aug 12:00–12:45
Arrangör: RFSU

RFSU har granskat alla Sveriges kommuner och regioners politiska aktiviteter med fokus pĂ„ hbtq- och srhr-frĂ„gor. Rapporten visar bland annat pĂ„ stor politisk aktivitet frĂ„n Sverigedemokraterna – med en inriktning som inte stödjer den utveckling som RFSU skulle vilja se. HĂ€r presenterar vi delar av resultatet.

All information och alla programpunkter finner ni pĂ„ stockholmpride.org đŸłïžâ€đŸŒˆ