Under torsdagen (30 juli) medverkade Sofia Holmdahl, ordförande för Stockholms universitets studentkår och styrelseledamot i SSCO, i Eftermiddag i P4 och gav bland annat sina bästa tips till de över 50 000 (!) nya studenterna som ska börja studera vid Stockholms lärosäten i höst.

1. Gå med i studentkåren!
Genom ditt medlemskap i studentkåren är du med och stärker studentrösten och bidrar till ett positivt påverkansarbete för att göra just din studietid ännu bättre. Du får också flera förmåner, bland annat möjlighet att stå i Stockholms studentbostäder (SSSB)s bostadskö.
 
2. Köp begagnad kurslitteratur!
Genom att köpa begagnad kurslitteratur är du snäll mot miljön samtidigt som du sparar en rejäl slant. Flera lärosäten har grupper för begagnade böcker och det finns även andrahandsbokhandlar.
 
3. Engagera dig!
Varesig det är i det lokala programrådet, en fakultetsförening, sektion eller annan typ av förening så kommer det att bidra till en mer givande studietid för dig. Missa inte heller att ta del av insparken eller mottagningen om det finns på din utbildning!
 
Sofias tips och inslaget i sin helhet finner du här 47 minuter in!