SSCO söker nu en samhällsengagerad och politiskt välorienterad person som har intresse för att arbeta med studenters förutsättningar. Är du dessutom lösningsorienterad, har ett proaktivt förhållningssätt och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp är detta med stor sannolikhet någonting för dig.

Ansökan i dokumentformat finner du här.


Arbetsuppgifter

Som politisk sekreterare kommer du arbeta med att bereda organisationens politiska arbete inom områdena bostäder, ekonomi och högskola. Genom interna och externa möten med politiker, intresseorganisationer och andra relevanta aktörer är du en viktig spelare för en stark påverkansorganisation med en stark förankring hos våra medlemskårer. Du kommer att kommunicera med interna och externa aktörer såsom förtroendevalda, styrelser, myndigheter, uthyrare och studenter.

Eftersom du kommer att arbeta på ett litet kansli kommer arbetsuppgifterna vara varierade och även andra uppgifter kan ingå.

Som politisk sekreterare åligger det dig att producera och publicera pressmeddelanden och debattartiklar kring SSCO:s politiska frågor. Tillsammans med presidiet ansvarar du för organisationens påverkansstrategier samt genomförandet av dessa. Utöver detta gör du research inför debattartiklar, panelsamtal, utredningar och remissvar.

Som politisk sekreterare ska du också delta i SSCO:s evenemang och event där vi deltar såsom Almedalen och Järvaveckan där förmågan att bygga kontakter, nätverka och etablera vår politik är i fokus.

I tjänsten ingår också viss administration med vår andrahandsförmedling Akademisk kvart tillsammans med den övriga personalen.


Kravprofil

Du ska ha

  • Akademisk examen inom företrädesvis kommunikation, journalistik eller samhällsvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Tidigare erfarenhet av studentkårssektorn och att arbeta med högskolepolitik
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har

  • Arbetat i en koordinerande roll med flera olika arbetsuppgifter
  • Samhällsengagemang och är politiskt välorienterad
  • Erfarenhet av att arbeta i Adobe Creative Cloud-programmen (främst Photoshop och InDesign)

Om SSCO

SSCO, Stockholms studentkårers centralorganisation, grundades 1896 och är ett samarbetsorgan för student- och elevkårer (på eftergymnasial nivå) i Stockholmsregionen. SSCO har i dagsläget cirka 40 medlemskårer och representerar genom dem ca 90 000 studenter.

SSCO arbetar med politisk påverkan, studiesocial verksamhet och erbjuder studentservice och medlemsstöd.

Utöver denna utlysning består SSCO:s kansli av kanslisekreterare, ytterligare en politisk sekreterare, ordförande samt vårt övermarskalksämbete.

Arbetsplatsen är nuvarande placerad på Studentpalatset på Norrtullsgatan 2 i Stockholm. Vi delar även kansli med ungdomsorganisationerna jagvillhabostad.nu och Sveriges ungdomsråd samt Studentpalatset AB.


Ansökan

Skicka in din ansökan innehållandes CV och personligt brev till ordf@ssco.se senast 16 november 2020. Ange ”Ansökan: Politisk sekreterare” i ämnesraden.


Kontakt

Vid eventuella frågor om tjänsten hänvisar vi dig till vår ordförande Oskar M Wiik på ordf@ssco.se eller politisk sekreterare Hanne Nordqvist via polsekr@ssco.se.