Den 15 december arrangerade Sveriges förenade studentkårer (SFS) ett seminarium om studentbostadspolitiken och förutsättningar för studier i Sverige och Stockholm. Eventet är en del av SFS jubileumsserie med anledning av att organisationen 2021 fyller 100 år.

I panelen deltog

  • Oskar M Wiik, ordförande för SSCO – Stockholms studentkårer
  • Emma Hult, riksdagsledamot och bostads- HBTQ- och idrottspolitisk talesperson för Miljöpartiet
  • Josefin Malmqvist, riksdagsledamot och bostadspolitisk talesperson för Moderaterna
  • Ola Palmgren, talesperson i frågor om ungas boende i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse

Under webinariet lyfte Oskar och SSCO särskilt fram frågor om politiska målsättningar för markanvisningar, problem med bostadsbidraget, den otrygga andrahandsmarknaden och hur vi skapar incitament för att bygga fler, och framför allt billigare, bostäder för studenter.

Hela webinariet kan du se här nedan eller på sfs.se. I övrigt tackar vi SFS för ett väl genomfört och viktigt arrangemang.