Idag skickades de första antagningsbeskeden inför hösterminen 2021 ut. Har du fått ett? Grattis! Vet du var du ska bo? Inte? Här tre bostadstips för dig som är ny i Stockholm!

 

1. Stockholms studentbostäders kö för studentkårsmedlemmar

Det första du bör göra är ställa dig i kö hos Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB). SSSB är Sveriges största studentbostadsförmedlare och har tusentals bostäder för dig som studerar i Stockholm och är medlem i en studentkår som är ansluten till SSCO. Här kan du se alla SSCO:s medlemskårer.

Ny student inför hösten 2021? | SSSB

2. Vår andrahandsförmedling Akademisk kvart

Under tiden du står i kö kanske du behöver någon annanstans att bo? SSCO driver sedan 2011 Akademisk kvart, en andrahandsförmedling riktad till studenter med schyssta villkor och anpassade hyror. Du hittar alla annonser här:

Akademisk kvart

3. Ett Tak

Flest ensamhushåll i världen och ett skriande behov av bostäder, inte minst trygga studentbostäder till en rimlig kostnad. Ett tak är en matchningstjänst för dig som vill hyra ut ett rum eller en del i din egen bostad och för dig som är student. De matchar människa till människa för ett ömsesidigt, tryggt och trivsamt inneboende.

Ett tak

Lycka till!

PS. Ställ dig också i kön hos Stockholms bostadsförmedling som också har studentbostäder. Kötiderna här är däremot rätt så långa men har du planerat att vara i Stockholm ett tag är det bra att ställa sig i kön. Och vem vet, ibland kan man ha tur! Att stå i kön hos Stockholms bostadsförmedling kostar 200 kr om året.