Vad exalterande det känns att skriva här, måste jag spontant säga. Varje vecka ska jag försöka formulera vad som sker i ord, inte minst vad som händer i mitt uppdrag som förbundsordförande i SSCO men såklart även annat som sker i Studentstockholm och utbildningsväsendet. Idag tänkte jag mest presentera mig.

Mitt namn är, för er som inte vet, Sofia Holmdahl. I maj valdes jag till förbundsordförande för verksamhetsåret 2021/2022 och jag är så peppad på att mitt år verkligen börjar komma igång nu. Officiellt har det varit igång sen 1 juli men det är verkligen inte på gång innan terminen börjar, på riktigt.

Mitt engagemang i studentrörelsen började när jag var upprörd över något på min utbildning, jag minns inte riktigt vad. Jag började då engagera mig i min lokala kår för att förbättra min utbildning. Det engagemanget ledde till att jag faktiskt hunnit med att vara såväl ordförande som vice ordförande för Stockholms universitets studentkår samt suttit i styrelsen för SSCO i två år innan jag hamnade där jag är nu. Det är ofta kittlande att engagera sig och representera studenter som grupp.

Jag är så glad att jag började engagera mig för att göra min utbildning bättre, för ett aktivt deltagande i sin utbildning gör verkligen såväl studierna som studietiden bättre. Jag valde att inledningsviszdfg börja engagera mig i den konkreta utbildningen men studentengagemang är så mycket mer.

Det som är mitt fokus är att göra studenters situation bättre och det är det jag vill göra det nästkommande året. Jag ser fram emot det och hoppas att vi gör det ihop.

Sofia Holmdahl
SSCO:s ordförande