En sak som jag tycker är riktigt roligt är möten. Alla möten är såklart inte roliga men möten som har en tydlig struktur älskar jag. Den här veckan har jag två extra roliga möten, först har jag ett styrelsemöte imorgon och sedan ska jag leda ett årsmöte på torsdag.

SSCO har styrelsemöten ungefär en gång i månaden. Imorgon är det dags igen. Vi har en riktig pangstyrelse, måste jag säga. Vi har representanter från storkårer till mindre kårer och vi brukar alltid ha ett bra utbyte. Imorgon ska vi bland annat klubba propositioner till Novemberkongressen. Novemberkongressen är vårt ena årsmöte under året. Det som vanligtvis sker där är att vi hanterar föregående år, alltså vi ansvarsbefriar föregående styrelse och hanterar bokslutet. På föregående styrelsemöte diskuterade styrelsen propositioner och landade i att vi antagligen kommer lägga fram det Högskolepolitiska programmet till kongressen. Det är det styrdokument som reglerar vad vi tycker om högskolefrågor. Superroligt, tycker jag. Det ska bli spännande att se om styrelsen är nöjda med det reviderade förslaget och om vi väljer att lägga fram det till kongressen. Jag hoppas det.

Det andra roliga mötet jag har den här veckan är att jag ska leda Försvarshögskolans studentkårs årsmöte. Jag älskar att leda årsmöten, det är så himla festligt och högtidligt. Det är faktiskt en rolig liten bonusgrej som kommer med att vara ordförande för SSCO, alltså att studentkårer frågar mig om jag vill vara behjälplig under årsmöten. Jag hoppas det går bra, jag känner ju deras nuvarande ordförande då hon sitter i SSCO:s styrelse men alltid spännande att ge sig hän till nya organisationer, även om det bara är för en liten stund.

Ibland blir en riktigt mötestrött men det som gör det lättare för mig att gilla möten är just tydlig struktur och dagordning. Älskar också talarlistor, speciellt viktade. Nog om det, nu ska jag klappa hunden (Juni) som syns på bilden och dricka en kopp kaffe. SÅ DET SÅ.

 

Sofia Holmdahl
SSCO:s ordförande