Glad Lucia alla!

För mig är Lucia en väldigt mysig högtid och har de senaste åren kopplats till baler. Jag kommer ursprungligen från Stockholms universitets studentkår (SUS) och de anordnar varje år en Luciabal. De är inte de enda som gör det, precis som SUS så anordnar Medicinska föreningen (MF) också en bal. Det är något alldeles speciellt att gå på bal. Just nu sitter jag i vanliga kläder på SSCO:s kontor och väntar med spänning på att få dra upp min balklänning, locka mitt annars så platta hår och göra mig redo för kvällens aktivitet: att gå på bal.

Och jag är faktiskt rätt van vid att gå på bal just nu känns det som. I fredags höll nämligen SSCO en finare tillställning med högtidsdräkt som klädkod. Vi hade en bal i ära av Alfred Nobel då inte så många av oss studenter kunde vara på plats i stadshuset för att fira Nobel där. Jag hade ont i fötterna efter kvällen men njöt något otroligt. Min bästa stund var när jag fick motta ett enormt jubel när jag höll tal och introducerades som “president of the world”. Jag vet ju att jag inte är president över världen, men det kändes ändå rätt fint. Vår bal var verkligen en stund där studentkårer i Stockholm blandades och fick mötas. Det gör mig rörd att se så många engagerade studenter på samma plats.

Okej, nu är det nog dags för att engagera sig inför kvällen. Jag har hört rykten om att jag ska hålla tal, jag hoppas det blir bra.

Sofia Holmdahl
SSCO:s ordförande