Hej,

Jag saknade er förra veckan, men läget var verkligen inte så att jag kunde levera något. Jag låg sjuk hela veckan och testade tidigt positivt för Covid19. Det var verkligen ingen höjdare. Jag är såklart dubbelvaccinerad och planerar att ta min tredje dos någon gång nästa vecka men trots det blev jag ganska sjuk. Jag kunde inte göra något riktigt under hela veckan, jag släpade mig ut på promenader med min hund innan jag lämnade över henne till SSCO:s vice ordförande. Samarbetet mellan oss fungerar bra, även privat – som ni märker.

Helt utslagen var jag och kunde inte göra mycket alls och jag var väldigt glad över att jag inte också hade en tenta eller inlämning den veckan – det hade aldrig gått. Det har varit mycket diskussioner kring vad som händer om en missar ett tentatillfälle på grund av covid. Är omtentan ens enda tillfälle? Jag kan inte nog understryka hur lärosätena behöver ta ett annat grepp om tentamen som på olika sätt och vis påverkas av pandemin. Jag fattar att det inte är enkelt men det har gått två år och studenter lider fortfarande av detta.

Jag är frisk men samhället är inte tillbaka och även om vi förhoppningsvis närmar oss en bättre tid så är problemen fortfarande närvarande. Jag vill bara att allt ska återgå till det vanliga. Människor saknas mig. Men nu gläds jag åt att jag i alla fall är frisk, ingen feber och ingen kroppssmärta. För övrigt, hur tacksam blir en inte av att bo ihop med någon när en måste karantäna sig? Jätte, så extra tacksam är jag för min roommate denna vecka. Ensamheten blev mindre, och där har vi också ett problem som studenter stöter på ofta. Många bor litet och själva. Ensamheten blir större av pandemin. Gud, jag skulle kunna hålla på och babbla i all evighet. Vi kan väl kort och gott sammanfatta det som att pandemin är piss och att jag är glad för att vara frisk.

Sofia Holmdahl
SSCO:s ordförande