För andra året i rad presenterar SSCO idag Stockholms studentbudget, där vi visar vad studenter i Stockholm har att förhålla sig till ekonomiskt.

Årets studentbudget visar ett ännu större gap i plånboken än tidigare för den Stockholmsstudent som lever med studiemedel. Minus 2 673 kronor i månaden närmare bestämt. Sofia Holmdahl, ordförande för SSCO – Stockholms studentkårer, kommenterar:

– Kom igen nu Stockholm – var är åtgärdsplanen? Var är långsiktigheten? Just nu finns en vacker luddig vision om ”kunskapsregion i världsklass”, medan verkligheten är att studenter flyttar härifrån. Vi behöver en konkret vision och en konkret plan, och vi står redo att vara med i den processen.

Läs hela rapporten ”Stockholms studentbudget 2022” här och läs debattartikeln ”Allt färre vill betala priset för att plugga i Stockholm” i Mitt i Stockholm här.