HEJ!

I torsdags hade vi tillsammans med Sveriges förenade studentkårer (SFS) vårt högskolepolitiska mingel. Vi har haft sådana ganska regelbundet genom åren men det har varit lite på paus under tiden av distans, men nu var det äntligen dags igen! Det var superroligt!

Vi bestämde för ganska längesen att vi ville ha som fokus “politikernas vallöften till studenterna” och det var just det som skedde. Vi hade ett panelsamtal med högskolepolitiska talespersoner från nästan alla riksdagspartier (KD var sjuka) + Linn Svärd som är ordförande för SFS. Mycket bra saker sades och vi hanterade tre huvudämnen: utbildningskvalitet, studiemedlet och studenters psykiska hälsa. Alla sa många bra saker, men tycker att jag vill lyfta lite extra det Linn sa. Hon sa bland annat något i stil med “Studenter känner oro för sin finansiering. Att leva på ca 10 000 är knapert, det är att överleva. Vi välkomnar en höjning av studiemedlet”. Att tala om att studenter överlever och inte lever är för mig talande. Jag tror vi måste använda mer av den retoriken. Generellt var jag imponerad av Linn i samtalet, hon kan mycket. Jag ser fram emot att samarbeta mer med SFS och göra fler politiska mingel för studenterna.

Veckan har inte bara handlat om politiska mingel utan vi var även i helgen på en otrolig sittning hos THS som firade 120 år. Kanske den bästa jag varit på, i alla fall under den senaste perioden. Riktig höjdarkväll, måste jag säga. Grattis igen!

Nu ska jag vara ledig i ett par dagar. Bara en sådan sak!

 

Sofia Holmdahl
SSCO:s ordförande