Bakgrund

Stockholms studentvänt är en utmärkelse som SSCO delar ut till de som aktivt arbetar för att förbättra situationen för Stockholms studenter och förbättra Stockholm som studentstad. Utmärkelsen har delats ut årligen sedan 2002 och är högt uppskattad av mottagaren.

Stockholms studentvän 2022 är utsedd

Det är en stor glädje att få berätta att Ingrid Gyllfors, vd på Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB), har utsetts till Stockholms studentvän 2022 av SSCO. Ingrid kommer tilldelas sitt diplom under det traditionella valborgsmässofirandet på Sollidenscenen på Skansen.

Motivering Stockholms studentvän 2022

Under sina sju år som vd för Sveriges största studentbostads­företag, SSSB, har Ingrid aktivt arbetat med att förbättra situationen för studenter i Stockholm på ett engagerat och inspirerande sätt. Ingrid älskar studenter som grupp och har sett kontakten med studenterna som det mest inspirerande i sitt uppdrag – uppdragets USP. Hennes driv och utgångspunkt att inte bara arbeta för studenter, utan också med studenter, har avspeglats i hur SSSB har blivit den hetaste aktören på marknaden.

Ingrids ledarskap har resulterat i många nya studentbostä­der, vilket bidrar till att fler kan välja Stockholm som studieort och att fler kan få ett tryggt studentboende. Engagemanget har dock inte slutat vid att bygga bostäder. Under Ingrids ledning har SSSB involverat studenter och tillvaratagit kreativa initiativ, som lett till att bostadsområden har utvecklats till stimulerande och sociala platser som kommer att inspirera andra studentbostadsföretag. Därutöver har hon arbetat för att knyta ihop studentbostadsfrågan med studenters helhetssituation – studenters hälsa, sociala och ekonomiska situation i regionen. Kunskapen hämtar hon direkt från studenters verklighet genom kontakter med studentaktörer, enkätundersökningar och information från studenters aktiva deltagande. Kunskapen har hon sedan burit med sig för att stå på studenternas sida vid deltagande i alltifrån panelsamtal till möten med politiker och i debattartiklar.

Ingrid har varit studenternas främsta hejarklack och har lämnat ett betydande avtryck som kommer att ha en särskild plats i historien för Stockholms studenter. Ingrid är mycket välförtjänt av titeln Stockholms studentvän 2022.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Sofia Holmdahl
Förbundsordförande
ordf@ssco.se
070 – 899 77 15