Den här veckan är det en av de mest studentikosa veckorna under året – det är nämligen Valborg. Innan jag började engagera mig i studentrörelsen var Valborg mer dagen innan första maj men nu har även jag kommit att börja fokusera lite även på Valborg.

Igår var det äntligen dags för Valborgspubrundan (VPR). I två år har den varit inställd och nu var det äntligen dags igen. Det är en pubrunda som pågår från Södertälje till Kista där klubbmästerierna öppnar upp för hela Studentstockholm. Jag deltog inte själv, men följde eskapaderna på sociala medier och det är roligt att de äntligen är igång igen.

Hela veckan handlar om Valborg, även fast Valborg först sker på lördag. Vet ni vad jag ska göra då? Jo, jag ska hålla tal på Skansen. Ni som känner mig kan tänka er hur mycket jag ser fram emot det och ni andra – jag ser fram emot det jättemycket. Jag älskar att hålla tal. Det ska också bli kul att fira Valborg med studenter från hela Stockholm. Förra året satt jag på en digital Valborgslunch hos Humanistiska föreningen på SU och det var faktiskt mycket mysigare än vad en kan tänka sig. Det var lite svårt att sjunga i synk men att få träffas är liksom det viktiga.

Det studentikosa är så viktigt för samhörigheten och känslan av sammanhang för många studenter. För mig har studentvärlden gett mig så mycket vänner för livet, så många skratt och så mycket trygghet. Denna vecka är en vecka för att fira studenternas sammanhang och jag gör det med den glädje.

Sofia Holmdahl
SSCO:s ordförande