I helgen var det dags för SFSFUM! SFSFUM är Sveriges förenade studentkårers högst beslutande organ och precis som hos oss är många kårer medlemmar. Jag har haft äran att sitta i styrelsen under det senaste året vilket gjorde att jag var på plats. Många frågor som SFS driver kämpar vi också för så ett gott samarbete med SFS är såklart viktigt för oss. SFSFUM håller på i tre hela dagar och denna gång ägde det rum i Malmö, som blev utsedd till Årets studentstad förra året. Jag hann med att såväl träffa släkt som att diskutera budgetfrågor med kårer från hela Sverige. Särskilt roligt är det ju såklart att träffa “mina” kårer, alltså alla Stockholmskårer. Generellt måste jag säga att helgen var väldigt rolig och spännande. Det är så fint när studentkårer går samman för att diskutera viktiga frågor.

Det är också viktigt att Stockholm finns representerat i SFS. Jag har ju detta år suttit i styrelsen men kommer avgå till sommaren. Det har varit roligt som attan men ganska svårt att kombinera med ett heltidsuppdrag i SSCO. Men det betyder inte att Stockholm inte kommer vara representerat nästa år i SFS. Jag vill speciellt gratulera Ville Weréen som valdes till SFS styrelse. Ville är idag ordförande för Kungliga musikhögskolans studentkår. Utöver Ville så valdes Elis Wibacke som är ordförande för Stockholms universitets studentkår till revisor och Simon Froster Delbom som är vice ordförande för samma kår till valberedningen. Sen råkades ju jag väljas till valberedningen också, även om det inte var planen. Men jag är glad ändå. Jag hoppas Ville håller Stockholmsfanan högt i styrelsen.

Till presidiet valdes Linn Svärd om till ordförande och Jacob Färnet till vice ordförande. Jag har suttit i styrelsen med bägge under året och tror att de kommer kunna jobba bra ihop. Jag hoppas att SSCO kommer fortsätta ha god dialog med dem under nästkommande år – och vilka som ska väljas till SSCO:s presidium, ja det avgörs den 21 maj.  Ni kan läsa mer om vilka valberedningen föreslår här. Som ni kan läsa är jag föreslagen att sitta ett till år och jag hoppas jag får förtroendet från kårerna att göra det. Det hade varit så roligt.

Här är en glad bild på SFS styrelse 2021/2022. Ni kan bland annat se mig och Oskar som är SSCO:s kongressordförande på bilden, men såklart även resten av gänget.

Sofia Holmdahl
SSCO:s ordförande