I helgen hade SSCO sin förbundskongress. Det innebar bland annat att vi röstade igenom verksamhetsplan för nästkommande år men även att vi valde nya förtroendevalda och tackade av avgående förtroendevalda. Även om propositioner från styrelsen är viktiga är ju just de där valen det som skapar riktig spänning. Jag har fått äran att fortsätta leda SSCO som ordförande nästkommande år. Det glädjer mig något enormt och jag ser fram emot att låta er följa med på den resan. Jag tror det kommer bli jättebra. Till ny vice ordförande valdes Martin Hansson, som idag är kassör på Studentkåren DISK. Jag ser verkligen fram emot att leda organisationen tillsammans med honom. Förhoppningsvis blir vi en lika bra duo som jag och Emilia har varit. Utöver att kongressen valt ett nytt presidium har vi även bland annat en ny styrelse. Från föregående års styrelse kommer Charley och Filip fortsätta vilket vi är så glada över, annars valdes Miro, Angela, Rebecka och Elvira till styrelsen. Jag tror det kommer bli dunder, jag är är så pepp på att arbeta med dem och övriga SSCO.

Utöver val så röstade vi igenom en ny fokusfråga “Fler studentbostäder till Stockholms studenter”. Vi fortsätter alltså nästkommande år att ha bostäder i fokus, vilket är det enda rätta just nu skulle jag säga. Vi hade även besök av Gustav Fridolin som höll ett starkt anförande om engagemang. Vi är väldigt glada över hans närvaro.

Nu ska jag gå ut i solen, för ikväll ska jag hålla intervjuer för Sveriges förenade studentkårers doktorandkommitté. Jag har faktiskt redan hunnit luncha med Martin och nuvarande vice ordförande Emilia idag. För Emilia fyller år. Grattis till henne och grattis till mig som får ha henne i mitt liv!

 

Sofia Holmdahl
SSCO:s ordförande