Är du SSCO:s nya kommunikatör?

Om tjänsten

Är du en engagerad och driven person som vill få möjlighet att utvecklas och vara med och utveckla vår organisation?

Som kommunikatör hos SSCO kommer du att arbeta med organisationens kommunikation och marknadsföring. Det innebär planering, genomförande samt uppföljning och utvärdering av kommunikationsinsatser och marknadsföringsaktiviteter kopplat till organisationens mål. Du kommer ha möjlighet att arbeta brett med kommunikation, såsom grafisk form, sociala medier, marknadsföring, print, copy och produktion i digitala kanaler. En viktig del i uppdraget är att ansvara för att nå ut med SSCO:s politik. Det är viktigt att du tycker att kommunikationsarbete är spännande och vill utveckla organisationens kommunikation.

Som kommunikatör är du även ansvarig för det löpande arbetet med sponsorer samt SSCO:s andrahandsförmedling Akademisk kvart.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Grafisk formgivning vilket innefattar visuell identitet och varumärke.
  • Producera, och distribuera pressmeddelanden samt vara SSCO:s presskontakt.
  • Delta i den politiska arbetsgruppen.
  • Produktion och granskning av texter, delvis av politiskt slag.
  • Hantera sociala medier.
  • Ansvar för SSCO:s webbsida. I detta ingår att löpande kvalitetssäkra innehållet och den visuella identiteten samt layout på webbplatsen.
  • Uppsöka, ingå i och upprätthålla sponsringsavtal.
  • Ansvara för strategisk marknadsföring av Akademisk kvart.
  • Ansvara för utveckling och administration av Akademisk kvart.

Om dig

Vi söker dig med högskoleutbildning eller motsvarande inom media eller kommunikation. Du är intresserad av grafisk formgivning och möjligheten att arbeta såväl operativt som strategiskt med kommunikation och marknadsföring. Du arbetar med text, bild och ljud i professionella program. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

SSCO är en politisk organisation och ett intresse för politik, särskilt inom områdena bostäder, ekonomi och högskolepolitik är självklart. Som person är du samhällsintresserad och lyhörd, och arbetar strukturerat både självständigt och i grupp. Du är lösningsorienterad och gillar att ta egna initiativ.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning. Möjlighet till delvis distansarbete finns. Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan

Skicka in CV, personligt brev och tre arbetsprover (två texter och ett grafiskt material) till ordf@ssco.se senast den 31 juli 2022. Intervjuer och rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I det personliga brevet vill vi att du berättar varför du vill arbeta hos oss och vad du tror att du kan tillföra till SSCO. Märk din ansökan med ”Kommunikatör”.

Om arbetsplatsen

SSCO är en partipolitiskt obunden ideell förening. Kansliet, som du kommer att ingå i, består av tre anställda och tre förtroendevalda. SSCO:s lokaler är placerade på Sveavägen i centrala Stockholm.

Sedan 1896 har SSCO varit ett samarbetsorgan för Stockholms student- och elevkårer. I dagsläget representerar SSCO drygt 100 000 studenter genom sina drygt 40 medlemskårer. SSCO:s tre huvudområden är politik och påverkan, studiesocial verksamhet och studentservice och medlemsstöd.