Idag skickades de första antagningsbeskeden inför hösterminen 2022 ut. Har du fått ett? Grattis! Vet du var du ska bo? Inte? Här tre bostadstips till dig som är ny i Stockholm!

1. Stockholms studentbostäder

Det första du bör göra är ställa dig i kö hos Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB). SSSB är Sveriges största studentbostadsförmedlare och har över 8 000 bostäder för dig som studerar i Stockholm och är medlem i en studentkår ansluten till SSCO. Här kan du se alla SSCO:s medlemskårer.

OBS! Som enskild student kan du inte bli medlem i SSCO. Det är studentkåren vid ditt lärosäte du blir medlem i. SSCO kan inte svara på frågor kring medlemskap i studentkårerna.

2. Akademisk kvart

Under tiden du står i kö kanske du behöver någon annanstans att bo? SSCO driver sedan 2011 Akademisk kvart, en andrahandsförmedling riktad till studenter, med schyssta villkor och anpassade hyror. Du hittar alla annonser på vår hemsida.

3. Ett Tak

Flest ensamhushåll i världen och ett skriande behov av bostäder, inte minst trygga studentbostäder till en rimlig kostnad. Ett tak är en matchningstjänst för dig som vill hyra ut ett rum eller en del i din egen bostad och för dig som är student. De matchar människa till människa för ett ömsesidigt, tryggt och trivsamt inneboende.

Fler bostadstips hittar du här. Mer information till nya studenter hittar du här.

Lycka till!

PS. Ställ dig även i Stockholms stads bostadsförmedling kö. De har även studentbostäder och ungdomsbostäder. Kötiderna kan dock vara rätt så långa men har du planerat att vara i Stockholm ett tag är det bra att stå i kön. Och vem vet, ibland kan man ha tur! Att stå i kön hos Stockholms stads bostadsförmedling kostar 200 kr om året.