Om tjänsten

Är du en engagerad och driven person som vill få möjlighet att utvecklas och vara med och utveckla vår organisations politiska verksamhet? SSCO erbjuder nu en vikarierande tjänst som politisk sekreterare. Som politisk sekreterare hos SSCO är ditt uppdrag att förmedla organisationens  politiska åsikter och ställningstaganden. Genom sakkunskap och kontinuitet säkerställer du att SSCO är och utvecklas som en stark påverkansorganisation med stark förankring hos SSCO:s medlemskårer. Huvuddelen i uppdraget är att ansvara för att nå ut med SSCO:s politik, det är viktigt att du tycker omvärldsbevakning är spännande och ser nyttan av kontinuerlig kontakt med relevanta aktörer inom området.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Omvärldsbevakning
  • Knyta och upprätthålla kontakter med relevanta aktörer
  • Säkerställa stark förankring för SSCO:s politiska arbete hos målgruppen
  • Ansvara för organisationens politiska styrdokument
  • Ansvara för att producera och genomföra research inför debattartiklar, rapporter, utredningar, remissvar och andra politiska dokument
  • Undersöka och genomdriva samarbetsprojekt med relevanta externa aktörer samt medlemskårer, inom ramarna för SSCO:s politiska påverkansarbete
  • Planering och genomförande av politiska evenemang
  • Bistå med sakkunskap, research och underlag till förtroendevalda inför offentliga framträdanden

Om dig

Vi ser gärna att du har en utbildning inom t.ex. statsvetenskap, sociologi, ekonomi, journalistik eller motsvarande. Du är intresserad av politik och möjligheten att arbeta såväl operativt som strategiskt. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Som person är du samhällsintresserad och lyhörd, och arbetar strukturerat både självständigt och i grupp.
SSCO är en politisk organisation och ett intresse för politik, särskilt inom områdena bostäder, ekonomi och högskolepolitik är självklart. Du är lösningsorienterad och gillar att ta egna initiativ inom ramarna för organisationens politiska värderingar.

Anställningsform

Tjänsten är ett vikariat till och med 22 december 2023.

Övrigt

Möjlighet till delvis distansarbete finns. Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan

Skicka in CV, personligt brev, löneanspråk samt två arbetspovstexter till ordf@ssco.se senast den 15 november 2022. Intervjuer och rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I det personliga brevet vill vi att du berättar varför du vill arbeta hos oss och vad du tror att du kan tillföra till SSCO. Märk din ansökan med ”Politisk sekreterare”.

Om arbetsplatsen

SSCO är en partipolitiskt obunden ideell förening. Kansliet, som du kommer att ingå i, består av tre anställda och tre förtroendevalda. SSCO:s lokaler är placerade på Sveavägen i centrala Stockholm.

Sedan 1896 har SSCO varit ett samarbetsorgan för Stockholms student- och elevkårer. I dagsläget representerar SSCO drygt 100 000 studenter genom sina drygt 40 medlemskårer. SSCO:s tre huvudområden är politik och påverkan, studiesocial verksamhet och studentservice och medlemsstöd.