Long time no see. Jag har varit sjuk. Något som slår ut ens kapacitet att blogga. Jag var faktiskt ganska utslagen i dryga veckan, vilket ledde till att allt jag borde gjort inte gjordes och måste göras nu. Men sånt är livet och jag ska vara glad att jag inte var mer sjuk än vad jag var. Det kändes lite som att min kropp la av för att jag behövde vila.

Vad har hänt sen sist? Förra veckan hade jag fullt upp med mina andra förtroendeuppdrag. Jag sitter i två valberedningar vid sidan av mitt uppdrag i SSCO. Jag sitter i Sveriges förenade studentkårers (SFS) valberedning (jag är faktiskt ordförande där) samt Samhällsvetenskapliga föreningen vid Stockholms universitets (SF) valberedning. Det är riktigt kul att ha sidouppdrag även om det ibland kan bli lite slitigt. Förra veckan tog det t ex upp väldigt mycket tid. Jag bredde klart valen i SF och var på medlemsmöte i Kalmar med SFS. Dock var både riktigt kul. Jag rekommenderar verkligen att engagera sig ideellt, en får roliga kompisar och massa erfarenhet. Något som är viktigt när en rekryterar till framför allt organisationers presidium är, enligt mig, att ha tydliga kravprofiler. I SSCO har vi uppdragsbeskrivningar för presidiet, vilket är jättebra både för eventuella kandidater och för valberedningen. Som valberedning måste en ha något att gå på som inte bara är känsla. När det är känsla en utgår från så blir det ofta de karismatiska männen en väljer. Jag är inte bättre jag, jag hamnar också där och bli betuttad i något som är lite manipulativ. Därför behövs kravprofiler, uppdragsbeskrivningar och kvalifikationsspecifikationer. Det är något jag kämpar för i alla organisationer jag är engagerad i. Det blir liksom bättre så.

När vi ändå talar om valberedningar så vill jag berätta att SSCO:s valberedning förra veckan publicerade sitt förslag till ledamöter och suppleanter i SSSB. Det var ett par kända namn för mig, men kanske inte för er? Ni kan läsa mer om dem här. Det blir spännande att ser om de röstas igenom på kongressen som sker nästa vecka. Jag älskar kongress.

 


Sofia Holmdahl SSCO:s ordförande