Det är verkligen tider för årsmöten. Vi hade kongress i onsdags där vi bland annat tog beslut om att SSCO inte ska samarbeta eller ge plattform till främlingsfientliga organisationer/partier. En viktig fråga som länge varit i diskussion i SSCO och som, efter en motion från Stockholms universitet studentkår, är verklighet. Utöver det valde kongressen även att välja in nya ledamöter till SSSB:s styrelse. Laura Andersson fortsätter i rollen som ledamot och Edvin Dribe tar den andra platsen som ordinarie. Cornelia Haag och Vendela Folke kliver in som suppleanter. Jag tror det blir en toppenstyrelse och ser fram emot att samarbeta med dem (jag sitter ju också i SSSB:s styrelse).

Utöver vår kongress är det även många kårer som har årsmöten. Förra veckan ledde jag Naprapathögskolans studentkårs årsmöte, den här veckans SUS fullmäktige och nästa vecka SöderS årsmöte. Det är riktigt roligt att få vara en del av den demokratiska processen. För demokrati är väl bland det finaste vi har. Att få guida organisationer genom ärenden som leder fram till viktiga beslut, ja det är bland det roligaste jag vet. 

I helgen har jag lett LSU:s årsmöte. LSU är samarbetsorganisationen för ungdomsorganisationer i Sverige. Jag har alltså spenderat hela helgen med ungdomsrörelsen, som är som en systerrörelse till studentrörelsen. Jag har varit i samma rum som RFSL ungdom, Sveriges elevkårer, Unga hörselskadade och många fler. Det har varit otroligt givande att höra de diskussioner som ungdomsrörelsen för och vilket viktigt arbete de gör för demokratin i Sverige. Jag blir inspirerad och vill påverka mer och samverka mer. Att få vara på ett litet hörn i diskussionerna som förs har gett mig energi att köra på ännu en vecka i studentrörelsen.

Kort och gott så kan en säga att årsmöten är en del av vår demokratiska struktur. Civilsamhället utgör en grund för påverkan, samverkan och gemenskap. Sverige är rikt på föreningsliv och det är jag glad för. Jag funderar ibland på var mitt nästa engagemang ligger, vilken rörelsen är min nästa att ta mig an? Det får vi se. Och jag är redo när det sker.

Visst ja! Idag ska jag på Samhällsvetenskapliga föreningen vid Stockholms universitets årsmöte. Jag sitter i valberedningen där och ska äntligen få presentera vårt förslag på plats. Riktigt kul. Engagemang på alla nivåer berikar mitt liv. 


Sofia Holmdahl SSCO:s ordförande