Det är Nobelvecka! En otrolig vecka.

SSCO är ansvariga för all studentmedverkan på Nobel. Det är ett stort ansvar och ett stort förtroende vi har och det leds av vår övermarskalk. Vår övermarskalk i år heter Daniel och kommer ursprungligen från Kungliga tekniska högskolan. Han, tillsammans med 80 andra studenter, kommer att vara delaktiga under Nobelfesten, som marskalkar och fanborg. En väldigt fin grej på Nobelfesten är just deltagandet av studenter. Det är ett stort förarbete som krävs för att det ska fungera den 10 december i Stadshuset men det är med stor ära vårt standar visas upp för hela världen.

Nobelfestligheterna har sett annorlunda ut de senaste åren med anledning av pandemin. I år är första året på ett bra antal år som det sker som vanligt och det är vi otroligt glada över. Förra året var det ett mindre firande, vilket vi såklart deltog på, men det var färre studenter där och ingen riktig middag. Istället firade vi på Kungliga musikhögskolan där vi hade en egen bal. Den var otrolig och jag hade gärna genomfört den igen – men det är såklart också roligt att Nobel sker som vanligt.

Jag ska faktiskt inte delta på Nobel, även om det såklart var lockande. För mig är det viktigt att det är faktiska studenter som går och det fanns många i vår styrelse som var intresserade. Däremot ska jag såklart fira Nobel på annat sätt. Nobelfesten följs av SNNC vilket egentligen är årets största event. SNNC står för Students’ Nobel Night Cap och är den inofficiella efterfesten till Nobel. Det är verkligen en ära att få möjlighet att gå och jag minns senast det ägde rum, 2019 – vilken otrolig fest det var. Jag ska damma fram mina balklänningar, se vilken som jag vill ha på mig, och njuta av en otrolig fest som i år anordnas av SASSE (Student Association of Stockholm School of Economics). Det är hemligt vilket tema SNNC har, jag tror personligen det blir svårt att slå 2019 års tema som var “hemligheter”. Jag tappade hakan när jag fick reda på det. I år vet jag inte alls vad de planerat, men jag ser fram emot att få reda på det.


Sofia Holmdahl SSCO:s ordförande