Landskrona är en pärla belägen vid Öresunds kust. Staden har ett unikt kulturarv och en charmig historisk stadskärna som bjuder på ett brett utbud av sevärdheter och kulturella aktiviteter. Här kan en promenera längs de smala gränderna och upptäcka de vackra och välbevarade byggnaderna som berättar en historia om en tid då Landskrona var en av Sveriges viktigaste hamnstäder.

För studenter innebär Landskrona också möjligheter att utforska det omgivande området. Staden ligger nära både Malmö och Köpenhamn, vilket gör det enkelt att ta sig ut och upptäcka mer av världen.

Landskrona har också en växande ekonomi och ett starkt näringsliv, vilket kan innebära möjligheter för studenter att få praktikplatser och arbete efter examen. Dessutom har Landskrona ett brett utbud av restauranger och caféer, där en kan njuta av god mat och dryck i en trivsam miljö.

Sammantaget är Landskrona en plats som erbjuder både kultur, historia och möjligheter för studenter att utforska och utvecklas. Det är en plats där en kan känna sig hemma, och där en kan skapa minnen för livet.

Att Landskrona är Sveriges största tätort utan högskola spelar ingen roll – för det här är en stad för oss studenter att trivas i. För mig är Landskrona årets studentstad, alla år.


Sofia Holmdahl SSCO:s ordförande