Vet ni vad jag älskar? Jo fest! Såväl Föreningen ekonomerna som oftast kallas för F.E.ST. men såklart även att gå på fest! Det är det sistnämnda jag ska tala om nu.

En rolig del av studentrörelsen är att det är så mycket fester. På lördag är det dags för årets första sittning för mig. Den arrangeras av Medicinska föreningen (MF) och det är deras Amphioxgasuqe. Det är deras introsittning för nya studenter. Jag har varit på den ganska många gånger, men den är alltid lika kul. Jag pratade med MF:s ordförande förra veckan och hon sa att väldigt många kårer ska dit. Jag älskar att träffa våra medlemskårer, både formellt på riktiga möten och på fest. Det tillför så mycket i mitt vardagliga liv.

Jag har varit på många otroliga sittningar genom åren. Jag har såklart några höjdpunkter, inte minst SSCO:s nobelsittning 2021. Kanske lite hybris att säga sin egen sittning som den bästa, men den var verkligen otrolig. Förra året hade jag även möjlighet att gå på SFS100 där bland annat kronprinsessan deltog. Otroligt. Studentrörelsen ändå. Försöker tänka ut andra sittningar som utmärkt sig genom tiderna och tänker genast på THS120 och SF:s årsfest 2019. Oj, låt mig inte glömma SUS luciabaler. Ja, det finns många roliga sittningar jag varit på. Jag är väldigt tacksam över alla dessa rum som mina förtroendeuppdrag i studentrörelsen gett mig inträde till.

Studiesociala aktiviteter är ju en del av våra tre ben. Ett viktigt ben. De som primärt ansvarar för våra studiesociala aktiviteter är vårt övermarskalksämbete. Idag kan jag faktiskt meddela att vi har valt två nya. Jag är otroligt pepp på att ni ska få träffa dem. Det är faktiskt så att jag känner mig lite pirrig.


Sofia Holmdahl SSCO:s ordförande