Idag har jag styrelsemöte med SSSB – Stockholms studentbostäder. Som ordförande i SSCO sitter jag på ett ex officio-mandat i SSSB:s styrelse. Det är väldigt spännande att vara med och styra ett stort bostadsbolag, som dessutom finns till för studenter. SSCO är stiftare av SSSB, det betyder kort och gott att det är studenter som skapat Sveriges största studentbostadsföretag. Det är så coolt, vad studenterna innan min tid, gjort.

Jag är inne på mitt andra år i styrelsen och det blir roligare och roligare för varje möte. Ju mer en kan, desto bättre blir det. Idag ska jag förhoppningsvis bli vald till förste vice ordförande för 2023. Jag har varit det 2022 och det har varit otroligt roligt att få ge sig hän lite extra till SSSB. Vi är två stycken studentrepresentanter i SSSB:s presidium, just nu är det jag och Laura Andersson som har uppdraget som vice ordförande (och Göran Cumlin då, men han är inte student, vad jag vet). Laura kommer ursprungligen från Medicinska föreningen där hon tidigare varit vice ordförande, just nu studerar hon vid KTH. Vi har verkligen olika bakgrund akademiskt och jag tror vi kompletterar varandra bra.

SSSB bygger nytt, förädlar och förvaltar studentbostäder. Det är viktigt att ta hand om beståndet just nu, men också se till att det fungerar för framtidens studenter. Jag har själv bott i SSSB:s bestånd jättelänge och verkligen trivts. Det finns ett brett utbud av bostäder hos SSSB, jag har bott såväl i korridor som i större lägenhet. Det finns något för alla.

Det behövs såklart byggas fler studentbostäder. Det är och har alltid varit en viktig fråga för SSCO. Ett sätt vi driver den är att vi samarbetar med SSSB samt att vi tillsätter SSSB:s styrelse. Jag tycker mitt uppdrag i SSSB:s styrelse är otroligt viktigt och roligt. Jag ser fram emot dagens styrelsemöte.


Sofia Holmdahl SSCO:s ordförande