För tredje året i rad presenterar SSCO Stockholms studentbudget, där vi visar vad studenter i Stockholm har att förhålla sig till ekonomiskt. Årets resultat är lika nedslående som vanligt, studenter i Stockholm får räkna med en minusbudget på 2709 kronor per månad.

Levnadskostnader för studenter har ökat markant under 2022. De största kostnadsökningar utgörs av ökade bostadskostnader och matpriser. Totalt har kostnaderna ökat så mycket att justeringen av studiemedlet vid årsskiftet, nästan 1000 kronor, inte räcker till.

Studentbudgeten presenteras idag hos Stockholms universitets studentkår med en panel bestående av:

  • Moderata studenter: Filippa Althoff 
  • Liberala studenter: Viktor Janrik, vice ordförande
  • Centerstudenter: Julia Eriksson, förbundsordförande 
  • S-Studenter: Emma Fastesson Lindgren, förbundsordförande

Vi studenter bidrar inte bara till framtiden, utan vi bidrar här och nu. Idag är de ekonomiska trösklarna för att studera alltför höga och studenter bränner ut sig på extrajobb istället för att utbilda sig.
Vi är redo för förbättring, nu.

 

Läs hela rapporten ”Stockholms studentbudget 2023” här.

 


Sofia Holmdahl SSCO:s ordförande