Studenternas andrahandsförmedling sedan 2011.

 

Akademisk kvart är en plattform där studenter kan hitta temporära boendelösningar under sin studietid. Det är en gratis, icke vinstdrivande tjänst som drivs av SSCO:s kansli och finansieras av Stockholms stads Bostadsförmedling tillsammans med de fem största lärosätena: Stockholms universitet, KTH, Södertörns högskola, Karolinska institutet och Handelshögskolan i Stockholm.

Akademisk kvart strävar efter att förmedla inneboende- och andrahandslösingar som har en skälig hyresnivå i förhållande till studenters generella ekonomi. SSCO har därför tagit fram ett antal annoseringsvillkor som tar hänsyn till studenters levnadssituation. För att göra sida säkrare för studenter att använda granskas dessutom alla annonser manuellt av SSCO innan de publiceras, för att kontrollera att annönsören är skriven på adressen och att annonsen möter alla Akademisk kvarts annonseringsvillkor.

Som student kan du söka efter lämpliga boenden på sidan och när du har hittat en annons du gillar kontaktar du annonsören direkt, antingen genom de kontaktuppgifter de valt att dela eller genom hemsidans meddelandefunktion.

På Akademisk kvarts hemsida finner du även information för personer som letar efter inneboende- eller andrahandslösningar. Under fliken Bra att veta finns generell information och tips avseende bostadsmarknaden i Stockholm och vad man ska tänka på som inneboende eller andrahandshyresgäst. Där finner du även våra annonserings- och användarvillkor. Under Lagar och regler finner du information om vilka regler som gäller för var typ av uthyrning (inneboende, andrahandsuthyrning av hyresrätt eller andrahandsuthyrning av ägt boende). Utöver detta finns även exempel på hyreskontrakt, då du alltid bör ha ett signerat kontrakt.

Söka bostad

Fakta och tips för bostadssökande studenter i Stockholmsregionen hittar ni här.

Kontakta oss

Här hittar ni kontaktuppgifter till SSCO:s kansli.

Adress

Sveavägen 110
113 50 Stockholm

 

Publikationer

För att läsa våra publikationer
klicka här

 

Kontakta oss

För fullständiga kontaktuppgifter,
se ssco.se/kontakt

 

Följ oss