Akademisk kvart

Akademisk kvart är en andrahandsförmedling riktad till studenter som grundades av SSCO 2011 som en reaktion på studentbostadskrisen.

Akademisk kvart är en plattform där studenter kan hitta temporära boendelösningar under sin studietid. Det är en gratis, icke vinstdrivande tjänst som drivs av SSCO:s kansli och finansieras av Stockholms stads Bostadsförmedling tillsammans med de fem största lärosätena: Stockholms universitet, KTH, Södertörns högskola, Karolinska institutet och Handelshögskolan i Stockholm.

Akademisk kvart strävar efter att förmedla inneboende- och andrahandslösingar som har en skälig hyresnivå i förhållande till studenters generella ekonomi. SSCO har därför tagit fram ett antal annoseringsvillkor som tar hänsyn till studenters levnadssituation. För att göra sida säkrare för studenter att använda granskas dessutom alla annonser manuellt av SSCO innan de publiceras, för att kontrollera att annönsören är skriven på adressen och att annonsen möter alla Akademisk kvarts annonseringsvillkor.

Som student kan du söka efter lämpliga boenden på sidan och när du har hittat en annons du gillar kontaktar du annonsören direkt, antingen genom de kontaktuppgifter de valt att dela eller genom hemsidans meddelandefunktion.

På Akademisk kvarts hemsida finner du även information för personer som letar efter inneboende- eller andrahandslösningar. Under fliken Bra att veta finns generell information och tips avseende bostadsmarknaden i Stockholm och vad man ska tänka på som inneboende eller andrahandshyresgäst. Där finner du även våra annonserings- och användarvillkor. Under Lagar och regler finner du information om vilka regler som gäller för var typ av uthyrning (inneboende, andrahandsuthyrning av hyresrätt eller andrahandsuthyrning av ägt boende). Utöver detta finns även exempel på hyreskontrakt, då du alltid bör ha ett signerat kontrakt.

Söka bostad

Fakta och tips för bostadssökande studenter i Stockholmsregionen hittar ni här.

Medlemskap

Här hittar du information om medlemskap, vår medlemskårslista och om att skapa en ny kår.

Följ oss på Facebook!

Är du nyfiken på det dagliga arbetet? Häng med SSCO på sociala medier.

Nyheter

Följ det allra senaste från SSCO. Här hittar ni de senaste nyheterna för studenter.

p

Om SSCO

SSCO grundades 1896 och är ett samarbetsorgan för student- och elevkårer i Stockholmsregionen.

Kontakta oss

Här hittar ni kontaktuppgifter till SSCO:s presidie, kansli och övermarskalkar.

Följ oss på Twitter

Instagram slider

  • 1 månad ago by ssco1896 Lagom till jul släppte Kommittén för modernare byggregler sitt slutbetänkande för ett förutsägbart, flexibelt och förenklat byggande. Vi kommenterar! Länk i bio.
  • 2 månader ago by ssco1896 Ett styck ordförandepar som börjar bli riktigt taggade på årets upplaga av Nobelbanketten! Ses vi i natt på SNNC?
  • 3 månader ago by ssco1896 Del 3 i vår och  @sfs_officiell  högskolepolitiska mingelserie äger rum nästa vecka! Denna gång pratar vi om sexuella trakasserier/övergrepp ur ett studentperspektiv. Alla är välkomna men platserna är begränsade så anmäl er genom länken ni hittar i Facebook-eventet för att garantera att ni får plats! Vi ses där
  • 3 månader ago by ssco1896 Kom ihåg att skicka in din ansökan innan nomineringsstoppet på torsdag! Förutom valberedningsledamöter söker vi även styrelsesuppleanter till SSCO och diverse poster till SSSB. Mer information finns på www.ssco.se/aktuella-uppdrag
  • 3 månader ago by ssco1896 One week to go! The countdown is on Don't miss the chance of a lifetime - visit our website today to buy tickets to the Nobel Lottery! (link in bio)  #nobel2019   #nobelprize   #nobellotteriet   #thenobellottery   #snnc2019   #nobelnightcap2019   #ssco1896