Nobellotteriet FAQ

SSCO arrangerar tillsammans med Nobelstiftelsen Nobelfesten i Stadshuset varje år. Som en del i det samarbetet lottar SSCO ut ett antal parbiljetter genom Nobellotteriet, som vanligtvis öppnar runt terminsstart på hösten. Vill du köpa lotter gör du det här

Biljetter

Biljetterna som lottas ut via Nobellotteriet är till Nobelfesten och till prisutdelningen i Konserthuset. Vid eventuell vinst skickas biljetterna till den adress som angetts vid registreringen.

 

Akademiska titlar

När du fyller i Nobellotteriformuläret, vänligen ange din korrekta akademiska titel enligt följande exempel, annars blir vi tvungna att manuellt ändra den. Om du läser till en examen på 4 år (240 hp) eller mindre är din titel Undergraduate. Exempel på detta är de som läser kandidatprogram. Om du läser till en examen på mer än 4 år är din titel Graduate. Exempel på detta är de som läser till civilingenjör, jurist eller läser masterprogram. Om du är doktorand är din titel Postgraduate. Alla studenter som studerar medicin, läkarstuderande, sjuksköterskestuderande, sjukgymnaster, odontologer, BMA etc. tituleras Medical student. Undantaget från detta är studenter av komplementär medicin (naprapati, kiropraktik, homeopati), då dessa studenter för närvarade inte äger rätt till en akademisk titel. Om ditt sällskap redan har avlagt en examen anges denna på internationell, allmän form, till exempel BSc, BA, MSc, PhD, MD. Korrekt angivna titlar kommer sedan att utläsas på följande sätt:

Undergraduate Mr Karl Karlsson
Dr Fredrika Fredriksson, MD
Mr Per Persson, MSc
Postgraduate Mr Lars Larsson

 

Students’ Nobel NightCap

Alla som deltar i Nobelfesten har rätt att gå på Students’ Nobel NightCap, vilket är den eftersits som börjar direkt efter middagen. Detta är ingen ”vickning” med pytt-i-panna och punsch utan en otroligt välplanerad och påkostad fest som tar upp till ett år att arrangera. Självfallet skall alla gå på NightCap och absolut inte missa denna härliga avslutning på Nobeldagen. Students’ Nobel NightCap roterar mellan de fem största lärosätena i Stockholm: Stockholms universitet, Kungliga tekniska högskolan, Karolinska Institutet, och Handelshögskolan i Stockholm.

Hur går betalningen till?

Via PayPal. Du kan betala med bankkort eller via direktöverföring. Du behöver inte ha ett PayPal-konto för att kunna genomföra betalningen.

Gör SSCO några återbetalningar?

Nej.

Hur många biljetter kan man vinna?

Du kan bara vinna möjligheten att få köpa en parbiljett per användare (dvs en biljett för två personer).

Hur många lotter får man köpa?

Lottköpen är obegränsade.

Hur många parbiljetter lottas ut?

2018 lottades 40 stycken parbiljetter ut.

När är dragningen och hur går den till?

Dragningen är öppen och sker på Studentpalatset enligt utsatt datum.

Vem får delta i lotteriet?

Alla som är inskrivna på en svensk högskola eller universitet, är medlem i en studentkår och har betalat sin kåravgift får delta i Nobellotteriet. Det inkluderar även doktorander och forskarstuderande. Alla vinnare måste styrka att de är studenter med en kopia på kårlegitimation eller motsvarande. Medlemskapet måste ha registrerats innan dragningen.

Är det en par- eller enkelbiljett man vinner?

Det är en parbiljett som man får köpa om man vinner.

Vad kostar det om man vinner?

2018 var priset för två bankettbiljetter (en parbiljett) 7 190 kr och för två Students’ Nobel NightCap-biljetter 1 590 kr. Observera att priserna kan komma att ändras.

Får man sälja sina biljetter vidare?

Nej, det är inte tillåtet då biljetterna är personliga. Om du bryter mot detta kommer din vinst att vara förverkad.

Hur går det till när lotterna är dragna?

När dragningen är genomförd skickas e-post till samtliga deltagare i lotteriet, som meddelas om de vunnit, står som reserver eller har gått nit denna gång. Därefter måste vinnarna logga in via den länk de får i sitt mejl. Följ instruktionerna så kommer allt att gå bra.

Vem får man ta med sig som sällskap?

Vem du vill, personen i fråga behöver inte vara student men måste vara minst 18 år. Vederbörande behöver inte vara av motsatt kön, men är de inte det kan vi inte garantera att ni får bordsdam/kavaljer under sittningen.

Vad är klädkoden på Nobelfesten?

Klädkoden är civil högtidsdräkt. Detta innebär:

För damer: Balklänning. Glöm inte sköna skor eftersom ni ska dansa hela natten. Håruppsättning efter tycke och smak.

För herrar: Frack med alla tillbehör (vit fluga och vit väst) och lackskor (alternativt svarta välputsade skor). Uniform är inte tillåtet då klädkoden är civil högtidsdräkt.

Båda: Lottvinnarna som går på Nobelfesten skall ha studentmössa (ren och vit). Teknologer får bära schmeque (teknologmössa) dock utan spegater och pins. Akademiska ordnar eller motsvarande är inte accepterade under Nobelfesten, däremot är kårband/kårrosett tillåtet men frivilligt. Tänk på att du är där som student och att du representerar Sveriges studenter inför världens TV-tittare.

Om du önskar veta mer rekommenderar vi Stora Etikettboken av Magdalena Ribbing, Bokförlaget DN.

Får man bära militäruniform på Nobelfesten?

Nej, det är endast kungens adjutant som får bära uniform på banketten.

Mitt sällskap är inte student. Måste hen ha studentmössa?

Nej, det är inte nödvändigt för sällskapet att bära studentmössa, men det är trevligt om hen gör det eftersom ni representerar Sveriges studenter.

Övriga frågor kan ställas till SSCO:s övermarskalkar på oma@ssco.se.

SÖKA BOSTAD

Fakta och tips för bostadssökande studenter i Stockholmsregionen hittar ni här.

MEDLEMSKAP

Vill din kår ansöka om medlemskap i SSCO? Här hittar du all information.

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Är du nyfiken på det dagliga arbetet? Häng med SSCO på sociala medier.

NYHETER

Följ det allra senaste från SSCO. Här hittar ni de senaste nyheterna för studenter.

p

OM SSCO

SSCO grundades 1896 och är ett samarbetsorgan för student- och elevkårer i Stockholmsregionen.

KONTAKTA OSS

Här hittar ni kontaktuppgifter till SSCO:s presidium, kansli och övermarskalkar.

Adress

Studentpalatset
Norrtullsgatan 2
113 29 Stockholm

 

Studentpalatsets öppettider

Vardagar: 08.30 - 22.30
Helger: 09.00 - 19.00

 

Kontakta oss

För samtliga kontaktuppgifter, se
ssco.se/kontakt

 

Följ oss