Samarbetspartners

Genom Drivhuset kan du få hjälp att komma igång med din idé och att strukturera upp utvecklingsprocessen. Drivhusets affärsutvecklingsprocess är för dig som har en idé som har potential att utvecklas till ett företag eller innovation. Affärsutvecklingsprocessen inleds med allmän rådgivning och diskussion kring din idé, för att sedan gå vidare mot att testa idén mot kunder och marknaden. Vidare har Drivhuset viss möjlihet att bevilja affärsutvecklingscheckar för idéer med innovationshöjd som uppfyller ALMIs krav, och därmed hjälpa dig bygga din produkt.

Orimlig Hyra är ett idéburet bolag som hjälper andrahandshyresgäster med återbetalning av överhyror. Deras vision är att skapa en rättvis andrahandsmarknad med rimligare hyror och en bättre cirkulation av hyresrätter. Den tuffa andrahandsmarknaden med höga hyror slår hårt mot studenter, som redan är en ekonomiskt ansträngd grupp. En student som inte kan finansiera ett bostadsköp eller har tillräckligt med ködagar för ett förstahandskontrakt förpassas till andrahandsmarknaden. Detta resulterar i att vissa studenter väljer bort Stockholm och studenter som bor i andra hand behöver jobba extra för att ha råd med hyran. Orimlig Hyra har drivit över 500 ärenden och driver idag över 60% av alla ärenden i Hyresnämnden.

SSSB har över 8 000 studentbostäder i Stockholmsregionen. De studenter som är medlem i en SSCO-ansluten studentkår har möjlighet att köa och söka bostad via SSSB. Mer information om reglerna för köande och hyresgäster finns Instruktion för studentbostadskön och innehav av studentbostad som du hittar bland våra styrdokument.

Stockholm är Sveriges största studentstad och har ett rikt, men geografiskt utbrett studentliv. Till skillnad från studentstäder där lärosätena är huvudattraktion kan det vara svårare att hitta till det oerhört rika studentlivet som Stockholm har att erbjuda. 

Studentliv Stockholms mål är att på ett och samma ställe, så gott det går, samla information och länkar om studentlivet i Stockholm, och hjälpa dig hitta den del som passar just dig!