Studentpalatset

Genom dotterbolaget Studentpalatset AB tillhandahåller SSCO en mötesplats för Stockholms studenter i Studentpalatset vid Odenplan.

I Studentpalatset erbjuds en lugn studiemiljö med nästan 300 tysta läsplatser och nära 300 platser i grupprum och korridorer för de allra flesta av Stockholms studenter. Om just du kan nyttja studieplatserna på Studentpalatset avgörs dock av om din högskola har valt att vara med i samarbetet kring Studentpalatset eller inte.

I Studentpalatset finns också lokaler för möten och festligheter som SSCO:s medlemskårer kan låna utan kostnad. Övriga personer, företag eller organisationer har möjlighet att hyra lokalerna.

Studentpalatset ägs och förvaltas av Akademiska hus. För driften av läsplatser, grupprum och allmänna utrymmen svarar Studentpalatset AB. Studentpalatset är anpassat för funktionsförhindrade.

Öppettider
Vardagar 08.30-22.30
Helger 09.00-19.00

Studentpalatset är stängt kring röda dagar samt några veckor på sommaren och över jul och nyår.

Söka bostad

Fakta och tips för bostadssökande studenter i Stockholmsregionen hittar ni här.

Medlemskap

Här hittar du information om medlemskap, vår medlemskårslista och om att skapa en ny kår.

Följ oss på Facebook!

Är du nyfiken på det dagliga arbetet? Häng med SSCO på sociala medier.

Nyheter

Följ det allra senaste från SSCO. Här hittar ni de senaste nyheterna för studenter.

p

Om SSCO

SSCO grundades 1896 och är ett samarbetsorgan för student- och elevkårer i Stockholmsregionen.

Kontakta oss

Här hittar ni kontaktuppgifter till SSCO:s presidie, kansli och övermarskalkar.

Följ oss på Twitter

Instagram slider

  • 1 vecka ago by ssco1896 Vilken panghelg det har varit! I fredags var presidiet på plats i Södertörns högskolas aula för doktorspromovering och professorsinstallation. Dessutom var studentkårens ordförande och kommunikatör, Josefin och Johanna, fullkomligt eminenta presentatörer! I lördags hade även ordförande Oskar det stora nöjet att vara på den traditionsenliga och terminsvisa Amphioxgasquen hos Medicinska föreningen för att välkomna de nya studenterna till universitetet. Stort tack för all mat, all värme, all underhållning och sång! ❤️✨
  • 2 månader ago by ssco1896 Lagom till jul släppte Kommittén för modernare byggregler sitt slutbetänkande för ett förutsägbart, flexibelt och förenklat byggande. Vi kommenterar! Länk i bio.
  • 2 månader ago by ssco1896 Ett styck ordförandepar som börjar bli riktigt taggade på årets upplaga av Nobelbanketten! Ses vi i natt på SNNC?
  • 3 månader ago by ssco1896 Del 3 i vår och  @sfs_officiell  högskolepolitiska mingelserie äger rum nästa vecka! Denna gång pratar vi om sexuella trakasserier/övergrepp ur ett studentperspektiv. Alla är välkomna men platserna är begränsade så anmäl er genom länken ni hittar i Facebook-eventet för att garantera att ni får plats! Vi ses där
  • 4 månader ago by ssco1896 Kom ihåg att skicka in din ansökan innan nomineringsstoppet på torsdag! Förutom valberedningsledamöter söker vi även styrelsesuppleanter till SSCO och diverse poster till SSSB. Mer information finns på www.ssco.se/aktuella-uppdrag